V meste sa stretli výtvarníci na plenéri INSITA 2008

23.07.2008 Humenné

Humenné 23. júla (TASR) - Na výmenu skúseností a nové poznatky bude zameraný 4. medzinárodný výtvarný plenér INSITA 2008, ktorý sa koná v Humennom.
\"Hlavným cieľom plenéra je projekt kvalitatívneho pretvárania Areálu ľudovej architektúry a bývania tzv. skanzenu v Humennom, na ktorom sa podieľajú autori ľudového a naivného umenia nielen zo Slovenska, ale aj z Poľska, Maďarska a Francúzska, \" uviedla dnes pre TASR jedna z organizátoriek podujatia Mária Mišková. Dodala, že pre takmer dvadsiatku účastníkov plenéru je pripravený aj bohatý kultúrny program. V rámci neho spoznali umelci tance a spevy folklórneho súboru Zemplín, prehliadli si expozície humenského Vlastivedného múzea, stretli sa so sochárom Jaroslavom Drotárom a pod. V priebehu týždňa zavítajú aj do Starej Ľubovne, navštívia Červený Kláštor, Pieniny atď.
V piatok 27. júla predstaví vo výstavnej sieni tamojšieho osvetového strediska svoje diela účastník plenéra - naivný maliar Alain Donnat z francúzskeho Frejusu.
Týždenný medzinárodný plenér, ktorý vyvrcholí 27. júla, pripravilo Vihorlatské osvetové stredisko a Vihorlatské múzeum v Humennom.
 

Vyberte región